Ağrısız Kürtaj

Ağrısız Kürtaj

Ağrısız Kürtaj

İstenmeyen ya da problemli gebeliğin sonlandırılması işlemi anlamına gelen kürtaj, bu amaçla yapılan cerrahi operasyona denilmektedir. Genel veya lokal anestezi ile gerçekleşmesi nedeniyle ağrısız kürtaj işlemi yaptırmak mümkündür.  Kürtaj, kadınlar açısından psikolojik olarak yıpratıcı bir süreç olmaktadır. Bu nedenle kişinin verdiği karardan emin olması için işlemden önce bir hafta kadar süre tanınması önerilmektedir. Kesin bir karara varılmasının ardından, uygulanacak olan kürtaj işlemi fizyolojik olarak zorlayıcı değildir. Ortalama olarak 15 dakika süren bir operasyon ile gebeliği ağrısız ve sorunsuz bir şekilde sonlandırmak mümkündür. 

Kürtaj Sonrası Ağrı ve Kanama Olur Mu?

Kürtaj işlemi sonrası hafif kanama ve kasıklarda ağrı görülmesi son derece beklenen ve normal bir durumdur. Kasıklarda ortaya çıkan ağrı adet sancısı gibi benzerlik taşımaktadır. Kürtaj işleminden sonra ise büyük bir probleme yol açacak kadar rahatsızlık yaşanmamaktadır. Ağrısız kürtaj işleminden ortalama 1 hafta sonra kadar hasta tekrardan çağırılarak kontrolleri yapılmaktadır. Kontrol sırasında rahimde parça kalıp kalmadığına bakılarak parça kalması durumunda hasta bir operasyona daha alınmaktadır. 

Kürtaj İşlemi Sonrası Cinsel İlişki 

Ağrısız kürtaj işlemi gerçekleştikten 1 hafta sonra cinsel ilişki herhangi bir enfeksiyona karşı önerilmemektedir. En az 15 gün geçtikten sonra zorlanmadan cinsel ilişki önerilmektedir. 

Kürtajdan Sonra Tekrar Hamile Kalınır Mı?

10 haftaya kadar gerçekleştirilen kürtaj işlemlerinde uzman hekim, kullanılan anestezi yöntemi, kaliteli tıbbi aletler gibi başlıca faktörler baz alındığında operasyonun riski oldukça düşüktür. Fakat kürtaj işlemi ne kadar çok geç yapılırsa risk faktörü de o kadar çok artmaktadır. Bu nedenle 10 haftadan sonra gerçekleştirilen kürtaj işleminde kısırlık ihtimali az da olsa bulunmaktadır. Kürtaj işleminden sonra en az 3 ay kadar hamile kalmak önerilmemektedir. 

 

Copyright 2024 Avrupa Kürtaj Telif Hakkı Saklıdır. | Web Tasarım İvesgo

Whatsapp Destek Hattı WhatsappWhatsapp Fiyat ve Randevu Ara
Randevu Al
LOGO