Bebek Aldırma

Bebek Aldırma

Bebek Aldırma

Bebek aldırma, istenmeyen gebelik sonlandırılması amacı ile uzman hekim tarafından gerçekleştirilen minör cerrahi bir işlemdir. Bebek aldırma işlemi anne sağlığını korumak amacıyla 10. Haftaya kadar olan süreyi kapsamaktadır. Fakat bazı ender durumlarda bu süre zarfında artışlar olabilmektedir. Ülkemizde ise bu yasal süreç gebeliğinden başlangıcından sonraki 4 hafta ve 10 hafta arasında sınırlandırılmıştır. Bebek aldırma işlemi devlet hastanelerinde sadece zorunluluk hali gerektiren durumlarda yapılırken özel klinik ve hastanelerde ise kadının kendi özgür iradesine bağlı kalınarak yapılmaktadır. 

Bebek aldırma işleminde kadınların en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de işlem sırasında ağrı, acı, bebek aldırma öncesi ve bebek aldırma sonrasında yapılacak olan işlemlerdir. Fakat günümüzün gelişen teknolojisinden yararlanarak geçmişte yapılan ilkel yöntemlerin dışından bebek aldırma operasyonları oldukça gelişmiştir. Hastanın gebelik durumuna ve isteğine göre genel anestezi ya da lokal anestezi uygulanarak işlem gerçekleştirilmektedir. Genel anestezi de hasta tamamen uyutulur ve hasta hiçbir şekilde operasyon sırasında acı hissetmemektedir. Lokal anestezi de ise rahim ağzına uygulanarak o bölge tamamen uyuşturulur ve rahim içerisine ince çubuk sokularak işleme başlanmaktadır. Her iki anestezi çeşitinde hiçbir şekilde ağrı acı hissetmemektedir. Anestezi süreleri baz alınmadığı taktirde bebek aldırma işlemi sadece 5-15 dakika içerisinde gerçekleşmektedir. İşlem süreci bittikten sonra hasta normal hayatına devam ederek hekiminin verdiği ilaçları kullanmalıdır. Bebek aldırma işleminde önce hasta en az 6 saat öncesinde herhangi bir şey yiyip içmemelidir. 

Evli ya da bekar olan her kadın yasal olarak kendi istek ve arzuları ile bebek aldırma işlemini gerçekleştirebilmektedir. Bebek aldırma istenmeyen gebeliği sonlandırmak için en sağlıklı ve en güvenli yöntemdir. Bebek aldırma işlemini yapacak olan hekimin alanında tecrübeli olması ve klinikte kullanılan alet edevatın kaliteli olması son derece önemlidir. Bu şekilde gerçekleştirilen bebek aldırma işlemi son derece risksiz hale gelmektedir. Bebek aldırma işleminden sonraki ilk adet dönemi bitiminde gebe kalan kişilerin sayısı oldukça fazladır. Bu nedenle bebek aldırma işlemi sonrası herhangi bir problem olmamaktadır. 

Copyright 2024 Avrupa Kürtaj Telif Hakkı Saklıdır. | Web Tasarım İvesgo

Whatsapp Destek Hattı WhatsappWhatsapp Fiyat ve Randevu Ara
Randevu Al
LOGO