İzmit Kürtaj, Kocaeli Kürtaj

İzmit Kürtaj, Kocaeli Kürtaj

İzmit Kürtaj, Kocaeli Kürtaj
Kürtaj rahim içerisine küret adı verilen alet ile girilerek rahim içerisinin boşaltılması ya da tıbbi olarak rahimden doku alınmak için yapılan küçük bir operasyondur. İzmit kürtaj ve Kocaeli kürtaj işlemi için bazı gereken unsurlar vardır. Kürtaj öncesi kişi kliniğe gelerek mutlaka muayene olması gerekmektedir. Gebelik tanısının konulması, dış gebeliğin olup olmaması, gebeliğin kaç hafta olduğu, risk olup olmadığı, rahim ve yumurtalıklarının değerlendirilmesi için ultrasonografi yapılması gerekmektedir. Kürtaj işlemi öncesi lokal ya da sedasyon anestezi yapılacağı için hasta en az 6 saat öncesinde herhangi bir şey yiyip içmemesi gerekmektedir. Lokal ya da sedasyon anestezi yöntemi için dikkat edilen unsur kişinin daha öncesinde doğum yapıp olmamasıdır. Doğum yapan kişilerin rahim duvarı daha yumuşak olduğu için lokal anestezi tercih edilmektedir. İlk kez kürtaj olacak ve hiç doğum yapmayan kişiler ise sedasyon yöntemi ile kürtaj işlemi gerçekleşmektedir. 

İzmir kürtaj, Kocaeli kürtaj, Gebze kürtaj, Sakarya kürtaj, Adapazarı kürtaj, Darıca kürtaj ve Çayırova il ve ilçelerinde yaşayan kişiler için de kürtaj operasyonumuz mevcuttur. Kürtaj işlemi yaptıracak olan kişinin bulunduğu şehire yakın olmasından ziyade nasıl bir yerde kürtaj işlemini yaptıracak olması önemlidir. Kürtaj her ne kadar küçük bir işlem olsa da gereken tedbirlere uyulmadığı takdirde ölümle bile sonuçlanmaktadır. Kürtajı yapacak olan kişinin kadın doğum uzmanı olması gerekmektedir. Günümüzde uyguna yapılan kürtajların birçoğunu uzman kişiler yapmamakta ve merdiven altı yerlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle doktorun tecrübesi, kullanılan tıbbi aletlerin kalitesi, uygulanacak olan anestezi yöntemi, vakum kürtaj olması, çalışan ekibin tecrübesi ve steril bir ortamda yapılması son derece önemlidir. Bu faktörlere uyulduğu takdirde kürtaj operasyonunun riski neredeyse sıfıra kadar düşmektedir. 

18 yaşını doldurmuş bekar kadınların sadece kendi istek ve arzularıyla kürtaj olmaları son derece yasaldır. Fakat yasal olmasına rağmen devlet ve bazı özel hastaneler sadece zorunlu olan yani anne ya da bebek sağlığını tehdit eden durumlar var ise kürtaj yapmaktadır. Bu nedenle kürtaj operasyonu olmadan önce özel sağlık kuruluşları çok iyi araştırılarak işlem yaptırılmalıdır.  

 

Copyright 2024 Avrupa Kürtaj Telif Hakkı Saklıdır. | Web Tasarım İvesgo

Whatsapp Destek Hattı WhatsappWhatsapp Fiyat ve Randevu Ara
Randevu Al
LOGO