Kürtaj Yapan Hastaneler

Kürtaj Yapan Hastaneler

Kürtaj Yapan Hastaneler

Kürtaj yaptırmak isteyen kadınlar yasal sınıra bağlı olarak devlet hastaneleri, özel hastaneler ya da özel kliniklere başvurarak kürtaj işlemini gerçekleştirmek istemektedirler. Kürtaj operasyonu devlet hastanelerinde yalnızca bebek ya da anne sağlığını tehdit eden durumlar olduğunda yapılmaktadır. Halbuki kürtaj işlemi yıllar öncesinde yapılan kanun ile yasal hale gelerek kadının isteğine bırakılmıştır. Özel hastaneler ya da klinikler de ise son derece yasal bir şekilde gerçekleştirilen kürtaj işlemi kadının kararına bağlı olarak yapılmaktadır. 10 haftalık gebeliklere kadar yapılan kürtaj işlemi bazı ender durumlar da ise 10 haftalık süreci geçmiş olmasına rağmen yapılmaktadır. Güvenli ve yasal olarak kürtaja erişim aslında halk sağlığı sorunu haline gelmiştir. Gebeliği yasal ve güvenli olarak sonlandırmak kadını yasa dışı ve evde yapılan kürtaj yöntemlerinden uzak tutarak sağlığını koruma altına almak demektir.

Kürtaj Yapan Özel Klinikler
Kürtaj operasyonunun yasal olmasına rağmen maalesef ülkemizde devlet hastanelerinde isteğe bağlı olarak kürtaj işlemi gerçekleşmemektedir. Sadece zorunlu kürtaj durumunda devlet hastanelerinde kürtaj yapılmaktadır. Fakat yasal olmasına rağmen bir kadının kendi özgür iradesi ile gebeliğini sonlandırmak istemesi kürtaj yapan özel klinikler sayesinde olmaktadır. Gebeliğin haftası, hekimin tecrübesi ve kullanılan tıbbi aletlerin kalitesi araştırılarak en doğru ve sağlıklı klinik seçimi yapılmalıdır. Bekar ya da evli olan 18 yaşını doldurmuş her kadın kendi özgür iradesi ile kürtaj operasyonu geçirme hakkına sahiptir. 

Kürtaj Yapan Doktorlar
Kürtaj işlemi minör bir cerrahi operasyondur. Bu nedenle kürtaj işlemini yapacak olan doktorun tecrübeli ve alanında uzman olması gerekmektedir. Kürtaj yapan doktorun mutlaka kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olması gerekmektedir. Kişinin sağlık durumu ve daha sonraki gebeliklerinin sağlıklı olması açısından mutlaka alanında uzman kişilere yaptırması gerekmektedir. İllegal kürtaj işlemi yapan klinikler ya da doktorlardan uzak durulması ve kesinlikle tanınmış, saygın ve tecrübeli bir hekime yaptırılması önerilmektedir.

Copyright 2024 Avrupa Kürtaj Telif Hakkı Saklıdır. | Web Tasarım İvesgo

Whatsapp Destek Hattı WhatsappWhatsapp Fiyat ve Randevu Ara
Randevu Al
LOGO