Kürtaj Yapan Yerler

Kürtaj Yapan Yerler

Kürtaj Yapan Yerler
Gebelik, erkek üreme hormonu ve kadın üreme hormonlarının döllenmesi sonucunda meydana gelen kadınlarda görülen uzun bir süreçtir. Anne olmaya hazır olmamak, anne sağlığında sorun olması, bebeğin sağlığında sorun olması, ekonomik yetersizlik, bekar olmak ya da gerçekleşen ilişkinin uzun süreli olmaması nedeniyle kürtaj yapılmaktadır. Kısacası gebeliğin sonlandırılması işlemine kürtaj denilmektedir. Kürtaj devlet hastanelerinde sadece anne ya da bebeğin sağlığını tehdit eden durumlarda yapılırken, özel tıp merkezlerinde ise isteğe bağlı olarak da yapılabilmektedir. 

Özel Kliniklerde Kürtaj
Türkiye’de yasal olarak 18 yaşını doldurmuş her kadının kendi istek ve arzuları ile kürtaj yaptırma hakları vardır. Fakat isteğe bağlı gebelik sonlandırmak isteyen kişiler devlet hastanesinde yapılmadığı için özel kliniklerde kürtaj işlemini yaptırmayı tercih etmektedir. Hekimin tecrübeli olması, anestezi yöntemleri, kullanılan tıbbi aletlerin kalite olması gibi önemli faktörler bulunmaktadır. Bu unsurların hepsini taşıyan kliniklerde kürtaj işleminin riski oldukça aza indirgenmiştir. Kürtaj işlemi gebeliğin haftalığına bakılarak kullanılacak olan anestezi yöntemi de değişmektedir. Gebelik sonlandırma işlemi yasal olarak 10 haftalığa kadar yapılabilmektedir. 

Devlet Hastanelerinde Kürtaj 
Ülkemizde kürtaj operasyonu yasal olsa da devlet hastanelerinde isteğe bağlı olarak gebelik sonlandırma işlemi yapılmamaktadır. Anne sağlığı ya da bebek sağlığını tehdit eden durumlar söz konusu ise devlet hastanelerinde ücretsiz olarak kürtaj yapılmaktadır. Bu nedenlerden dolayı kürtaj yaptırmak isteyen kişiler herhangi bir ücret ödememektedir. Kısacası devlet hastanelerinde kürtaj yasal olmasına rağmen isteğe bağlı olarak yapılmamaktadır.

Merdiven Altı Kürtaj
Merdiven altı kürtaj yasak olmasına rağmen maalesef ülkemiz sınırları içerisinde uygulanmakta olan birçok yer vardır. Fakat merdiven altı kürtaj oldukça riski ve tehlikeli bir yöntemdir. Kürtaj operasyonun gerçekleşmesi için uygun ortam olmamakla birlikte oldukça hijyenik olmayan yerlerde yapılmaktadır. Bu nedenle ölümle bile sonuçlanan durumlar olmaktadır. Sonuç olarak kürtaj operasyonu kısa bir işlem olmasına rağmen dikkat edilmesi durumlar söz konusudur. 

 

Copyright 2024 Avrupa Kürtaj Telif Hakkı Saklıdır. | Web Tasarım İvesgo

Whatsapp Destek Hattı WhatsappWhatsapp Fiyat ve Randevu Ara
Randevu Al
LOGO