Vakumlu Kürtaj (En Acil)

Vakumlu Kürtaj (En Acil)

Vakumlu Kürtaj (En Acil)
Vakumlu kürtaj, günümüzde en çok tercih edilen kürtaj işlemi olmakla beraber istenmeyen gebeliğin ya da zorunlu gebeliğin sonlandırılması amacıyla yapılan işlemdir. Vakumlu kürtajın en önemli özelliği ise ters basınç etkisi yaratarak, özel vakum kanülleri ile gerçekleşmesidir. Bu şekilde işlem gerçekleşerek rahmin daha az zarar görmesi ve gebeliğin sağlıklı bir şekilde sonlandırılmasını sağlamaktadır. Vakumlu kürtaj gebeliğin 10 haftasına kadar yapılırken daha sonraki haftalarda ise kürtaj işleminin riskleri artmaktadır. 

Vakumlu Kürtajın Avantajları Nelerdir

Klasik kürtaj işleminde küret adı verilen alet kullanılarak rahmin içerisindeki doku kazınarak tüm kalıntıların çıkartılması sağlanmaktadır. Bu işlem sırasında rahim bir miktar zedelenerek üreme organlarını enfeksiyona daha açık hale getirmektedir. Bu ihtimale karşın vakumlu kürtaj işlemi diğer kürtaj işlemlerine kıyasla çok daha avantajlıdır. Rahmin içerisinde parça kalma ihtimali oldukça düşüktür. Bu doğrultuda doktorunda tecrübesi büyük önem taşımaktadır. Ayrıca işlem sırasında kullanılan tıbbi aletlerin kalitesi de oldukça önemlidir. 

Vakumlu Kürtaj Kaç Dakika Sürer?

Vakumlu kürtaj, anestezi ile birlikte geçen süre baz alınmaz ise ortalama 10 dakika içinde bu işlem gerçekleşmektedir. Anestezi öncesi ve sonrası geçen süreler de hesaba katılır ise işlem süresi 20-25 dakika içerisinde sonlanmaktadır. İşlemin hemen ardından hasta kendisini iyi hissetmesi halinde taburcu olarak normal yaşantısına geri dönebilmektedir. Vakumlu kürtaj tamamlandığında hasta hemen uyandırılarak kendi evinde bir iki gün istirahat etmesi önerilmektedir. 

Vakumlu Kürtaj Sonrası Hamilelik  

Vakumlu kürtaj sonrası hamilelik süreci çiftler arasında oldukça merak edilen bir konudur. Kadın vakumlu kürtaj olduktan sonra ilk adet bitiminden sonraki süreçte bile hamile kalma ihtimali vardır. Fakat fizyolojik açısından çok psikolojik açısı da oldukça önemlidir. Kişi üzüntü, stres, suçluluk hissi vb. duyguları kendinde hissederse hamile kalması zorlaşmaktadır. Bu nedenle kişi psikolojik ve fizyolojik olarak kendisini hazır hissettikten sonra tekrardan hamile kalmayı düşünmelidir. Kendisini hazır hissettikten sonra anne ve bebek sağlığı için hamilelik sürecinin sağlıklı geçmesi beklenilmektedir.

Copyright 2024 Avrupa Kürtaj Telif Hakkı Saklıdır. | Web Tasarım İvesgo

Whatsapp Destek Hattı WhatsappWhatsapp Fiyat ve Randevu Ara
Randevu Al
LOGO