Çocuk Aldırma

Çocuk Aldırma

Çocuk Aldırma
Çocuk aldırma veya daha doğru deyimle kürtaj genel anlamda rahim içi istenmeyen bir hamileliğin tahliyesi anlamına gelmektedir. Tıbbi literatürde hamilelik sonlandırma, hamilelik terminasyonu ya da dilatasyon-küretaj olarak da geçmektedir. Toplumda ise küretaj, kürtaj, kürtaş, kurtaş, kortaj ya da çocuk aldırma gibi deyimlerle ifade edilmektedir. Kürtaj gerçek anlamda tüm rahim içinin arındırılması işlemidir. Mesela hamile olmayıp uzamış ya da anormal adet kanamaları ile şikayeti bulunan hastalarda da hem tanı hem rehabilitasyon emeliyle küretaj tekniği kullanılmaktadır.

Çocuk Aldırma Öncesi Hastanın Dikkat Etmesi ve Yapması Gerekenler
Çocuk aldırma operasyon kabul edilmez ancak cerrahi müdahale olarak kabul edilmesi gereken bir işlemdir. İşinde tecrübeli ve deneyimli bireyler tarafından sterilize şartlarına uyulduğunda tehlikeyi yok denecek kadar azdır. Çocuk aldırmaya olmaya karar veren hastalar için anestezi uygulaması öncesi kesinlikle, 4-6 saat yemek yeme ve içmesi yasaktır. Sigara kullanan hastalar ise bu operasyondan önce 4-6 saat sigara içmemelidir. Kan uyuşmazlığı olan hastaların ise kan grubunun bilinmesi gerekmektedir. Son olarak da kan sulandırıcı tarzında ilaç kullanan hastaların ise işlemden önce bu tarz ilaçları kullanmaması zorunludur.

Çocuk Aldırma Nasıl Yapılır?
Kürtaj işlemi günümüzde çoğunlukla vakum yöntemi ile gerçekleştirilmektedir. Plastik enjektör ve ince plastik boru şeklinde kanül adı verilen aletlerden oluşan sistem sayesinde gebelik vakum ile emilerek çekilip alınmaktadır. Bu metot hem basit hem daha az riskli olup daha az ağrılıdır. Kurşun kalemden daha ince olan plastik uç rahim ağzından içeriye sokularak enjektörün oluşturduğu vakum sayesinde emilerek çekilmektedir. İşlem sıklıkla 5-10 dakikayı geçmemekle beraber lokal ya da genel anestezi ile yapılabilmektedir. Eskiden yaygın kullanılan küret aletleri küçük çay kaşığı benzer biçimde ucu olan metal aletlerdir ve günümüzde nadiren gerekli hallerde kullanılmaktadır. Bu aletlerle gebelik emilerek alınmaz ve küret aletinin ucu ile rahim içerisi kazınarak temizlenmektedir. Daha rahat olan vakum yöntemi yaygınlaştığı için küretler artık pek kullanılmamaktadır. Kürtaj işleminde kullanılan enjektör, kanül ve küret gibi tüm aletlerin steril olması hijyen açısından oldukça önemlidir.

 

Copyright 2024 Avrupa Kürtaj Telif Hakkı Saklıdır. | Web Tasarım İvesgo

Whatsapp Destek Hattı WhatsappWhatsapp Fiyat ve Randevu Ara
Randevu Al
LOGO